O Paranitu

V besedilu, ki sledi, so navedena najpogosteje postavljena vprašanja. Če ne najdete odgovora na vaše vprašanje, vas prosimo, da nas kontaktirate.

Ali lahko Paranit za zaščito pred ušmi uporabljamo vsak dan?

Da, Paranit za zaščito pred ušmi je klinično dokazano varen in učinkovit pri zaščiti pred ušmi. Med epidemijo ga lahko uporabljate vsak dan, da se izognete okužbi.

Kakšna je razlika med Paranit izdelki in izdelki, osnovanimi na insekticidih?

Za razliko od izdelkov, osnovanih na insekticidih, Paranitovi izdelki ne vsebujejo kemičnih snovi, temveč delujejo zgolj mehansko, zato uši ne morejo postati odporne na nobeno od sestavin.

So znani kakšni možni neželeni učinki?

Paranit izdelki ne vsebujejo kemičnih snovi. Neželeni učinki so redki, a se znajo vseeno pripetiti: srbeča in razdražena koža okoli oči, luščenje lasišča, razdraženost na dotik in rdeče lasišče, ušesa ali vrat. Iz splošne previdnosti nosečnicam in doječim ženskam svetujemo, da se pred uporabo izdelka posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom.

Kolikšna je minimalna starost za uporabo Paranit izdelka?

Paranit šampon je primeren za otroke, starejše od 2 let. Paranit losjon v pršilu je primeren za otroke, starejše od 6 mesecev.

Kaj naj storim, če imam po prvem odstranjevanju s Paranit izdelkom še vedno uši?

Izdelki Paranit so izdelani z namenom, da ubijejo vse uši in jajčeca. Če imate nadpovprečno veliko uši, se zna zgoditi, da se bodo po postopku odstranjevanja iz nekaterih jajčec še vedno zvalile uši, torej boste v laseh imeli bube ali mlade uši. Ni razloga za skrb, saj bube odrastejo šele po 10 dneh. Pred tem se hranijo s krvjo, a se ne morejo razmnoževati. Ponovite postopek ter vse uši in jajčeca bodo izginili.
Obstaja še možnost, da ste uši dobili od koga drugega. Slednje se je verjetno zgodilo, če najdete odrasle uši, večje od 2 mm, saj so bube manjše. Če je uš samica, je mogoče že izlegla jajčeca. V tem primeru morate ponovno uporabiti Paranit izdelek.

Kako pogosto lahko uporabljam Paranit?

Izdelke Paranit lahko uporabljate tako pogosto, kot želite. Navadno zadostujeta 1 ali 2 postopka odstranjevanja (odvisno od izdelka). Toda zna se zgoditi, da se uši ponovno pojavijo zaradi stika z drugimi ljudmi, ki imajo uši. V takem primeru lahko brez nevarnosti ponovno uporabite Paranit; še vedno bo učinkovit.

Kolikokrat moram uporabiti izdelek, da se znebim naglavnih uši?

Število postopkov odstranjevanja je odvisno od vrste izdelka. Pri Paranit losjonu v pršilu v večini primerov zadostuje že en 15-minutni postopek odstranjevanja s temeljitim prečesavanjem. Svetujemo vam, da otroka sedem dni po prvem postopku odstranjevanja ponovno pregledate, in če ima še vedno žive uši, kuro ponovite. Pri šamponu Paranit priporočamo dva postopka odstranjevanja. Lase dobro počešite od korenin do konic, da zagotovo odstranite vsa jajčeca. Ne glede na postopek odstranjevanja vedno uporabite zadostno količino izdelka. To je bistvenega pomena za uspešno odstranitev uši.

Kako delujejo Paranit izdelki?

Vsi Paranit izdelki imajo dvojni mehanski učinek proti ušem in jajčecem. Paranit losjon v pršilu in Paranit šampon uši in gnide zadušita in izsušita.

Kje lahko kupim Paranit izdelke?

Paranit izdelki so na voljo v vseh lekarnah in specializiranih prodajalnah ter v spletnih lekarnah:

https://www.lekarnar.com/
https://www.moja-lekarna.com/
https://www.lekarna24ur.com/